Fermonforskare på tv!

Den 3:e december var CEVA på plats på Dog Adventure Conference i Stockholm. Vi var där tillsammans med Patrick Pageat, professor inom etologi, IRSEA, Research Institute in Semiochemistry and Applied Ethology, Frankrike och upphovsmakaren till feromonprodukterna...

Patrik Pageat föreläste om feromonernas roll under den viktiga socialiseringsperioden, när tik och valpar knyter an till varandra. Framförallt tog han utgångspunkt i hur feromonsignaler fungerar och hur det i sin tur påverkar valpen. DAP, Dog Appeasing feromoner (Läs om ADAPTIL) har som funktion förutom att knyta an tik och valp också en viktig roll för att kontrollera stressrelaterade reaktioner som uppstår i valpens och sedermera den vuxna hundens liv. Feromonerna skall i detta tillfälle förmedla en känsla av trygghet. Patrick avslutade med att syntetiska feromoner kan vara ett sätt att både överbrygga för valpen en stor och stressande händelse; exempelvis flytten från uppfödaren till nya valpägaren, men också användas med avsikt att förebygga eventuella stressrelaterade problem i den stressade vardagen som dag för dag blir mindre anpassad för våra husdjur.
Denna föreläsning kommer att sändas på Kunskapskanalen (UR) den 15 februari, kl 16.50-17.40 samt söndagen den 19 februari kl 13.50-14.40.
Samtliga föreläsningar från Dog Adventure Conference med temat "Människans bästa vän" kommer att sändas i Kunskapskanalen (UR) den 14 februari med start kl 16.00 - 19.00, den 15 februari med start kl 16.00 - 19.00 samt den 19 februari kl. 10.00-16.00.
 Efter tv-sändningarna kommer föreläsningarna ligga på www.urplay.se

Last update: 08/02/2012

Tillbaka till toppen