Guidelines och rekommendationer för veterinärer och djursjuksköterskor

För diagnosticering, behandling och monitorering av hypertension hos katt.

För att underlätta för dig som är veterinär eller djursjuksköterska har vi här samlat länkar till guidelines och rekommendationer för diagnosticering, behandling och monitorering av hypertension hos katt.

VetInterMed är Cevas webbsida kring kardiologi, nefrologi och hypertension. Den riktar sig dig som är veterinär eller djursjuksköteraska med kostnadsfri service och konkreta verktyg – allt för att underlätta din vardag.

Här kan du bland annat hitta:

•  ISFM:s rekommendationer kring blodtrycksmätning. (Documents)
•  Assessment Form för dokumentering av blodtrycksmätning. (Documents)
•  Filmer om hur man mäter blodtrycket. (Consultations)
•  Korta utbildningsfilmer med Andy Sparkes - använd gärna dessa internt på kliniken för att sprida kunskapen kring blodtrycksmätning till samtliga medarbetare. (Stay Up to Date)

Logga in på VetInterMed

 

 

ISFM (International Society of Feline Medicine) har tagit fram tydliga guidelines och rekommendationer för behandling av hypertension. De är även den organisation som kan certifiera kliniker som "kattvänliga" (Catfriendly clinic) och årligen delar ut ”easy to give award”.

  

ISFM:s webbsida

 

   

 

Katten Amodeus egen webbsida ger besökaren kunskap om hypertension hos katt samt information om hur man ska agera för att ha möjlighet att tidigt upptäcka sjukdomen.

Med filmer och lättförståelig information riktar den sig främst till djurägare, men den kan även användas på kliniken för att sprida kunskap bland personalen. Filmerna, som du även hittar på vårt rescurscentrum för återförsäljare för nedladdning, är perfekta att visa i väntrummet.

  

www.amodeus.vet/se

 

Läkemedel från Ceva för behandling av hypertension (kräver inloggning)

Vänligen kontakta våra produktspecialister om du vill få mer information om våra produkter.

Tillbaka till toppen