Ett pris för djurens bästa

WVA Animal Wellfare Awards

World Veterinary Association delar i samarbete med Ceva ut ett pris vid Världsveterinärförbundets kongress; WVA Animal Wellfare Awards. För att nomineras måste man leva och andas djurvälfärd till 100%. Detta år gick priset till veterinärer från Sverige, Brasilien, Kanada, Kina och Senegal.

Martin Mitchell, Corporate Communication Director på Ceva berättar att priset redan blivit en succé trots att det bara delas ut för andra gången.

"Veterinärer arbetar inom tre oerhört viktiga områden: för att stärka relationen mellan människa och djur, för att bekämpa och motverka sjukdomar och för att värna om vår livsmedelssäkerhet", säger Martin.

"Därför anser vi på Ceva att det är viktigt att uppmärksamma och belöna veterinärerna för deras arbete. Djurhållning har blivit ett närmast stigmatiserat område i vissa länder, trots att jordbruket är livsviktigt både som försörjning och för att bevara den biologiska mångfalden. Cevas roll är att inte bara se till livsmedelsproduktion utan till djurens bästa", avslutar Martin.

Vi säger stort grattis till 2018 års vinnare, Professor Lotta Berg.

Juryns motivering:"För extraordinära forskningsinsatser inom djurhållning och djurvälfärd." Läs mer...

Tillbaka till toppen