Tips & råd till hundägare inför nyår

Många hundar bli rädda för höga ljud. Du som hundägare kan göra flera aktiva val för att hjälpa din hund att hantera rädslan bättre. Här kommer några tips och råd på vägen.

Tro på dig själv och din hund

Att arbeta med en hunds ljudrädsla tar tid. Tro på sig själv, lägg upp en plan och följ den. Kombinationen av ADAPTIL, träning och självförtroende hos djurägaren gör att möjligheten för att få en trygg och orädd hund ökar betydligt. Framför allt är det viktigt att göra något. Om du inte börjar jobba med ljudrädslan hos din hund så kommer den att förvärras för varje år.

Nyåret varar länge för oroliga hundar - börja tidigt

Tänk på att raketer och smällare börjar höras långt innan nyårsafton. Vi kanske inte märker av enstaka smällare, men en rädd hund gör. Vi rekommenderar därför djurägare att börja använda ADAPTIL från mitten av december för att vara beredd innan smällarna börjar komma. ADAPTIL Halsband och Doftavgivare börjar ge effekt redan efter en timme.

Kombinera flera insatser för bästa effekt

Om din hund har varit ljudrädd under flera år tar det längre tid för den att lära sig hantera rädslan bättre. Ofta är det en kombination av hjälpmedel, aktiva beteendeförändringar och mycket träning som ger bästa effekten. Hör med din lokala hundklubb om de håller kurser i ljudträning. ADAPTIL Halsband hjälper hunden dessutom att fokusera och därmed ta till sig träningen mer effektivt.

Vad är ADAPTIL?

ADAPTIL innehåller trygghetsferomoner. Det är samma feromoner som mammatiken naturligt ger till sina valpar för att ge dem tryggheten att undersöka sina omgivning. Genom att efterlikna tikens feromoner skapar ADAPTIL produkterna en känsla av naturlig trygghet för såväl valpen som den vuxna hunden. ADAPTIL är enkelt att använda, har dokumenterad effekt och är naturligt för hunden.

Till nyår rekommenderar vi ADAPTIL Calm Halsband. 

Alla produkter inom ADAPTIL kan kombineras och kan även kombineras med läkemedel. 

Läs mer på ADAPTIL.se

Tillbaka till toppen