Katthälsoboken som följer katten genom alla nio liv

Min Skatt. Kattveterinärens guide till ett friskt och långt kattliv

Ceva ger ut kattveterinär Eva Hegers samlade råd i boken Min Skatt. Boken är nära 90 sidor och innehåller allt en kattägare behöver veta. Min Skatt är lättläst, pedagogisk och rikt illustrerad. Den fungerar dessutom som en förenklad journal med utrymme för veterinären att föra löpande anteckningar och som hälsojournal när katten är hos veterinären.

Min Skatt tar utgångspunkt i kattens basala behov. Genom kattbeteenderådgivaren och medförfattaren Susanne Hellman Holmström får läsaren kunskap om kattens natur och hur kattägaren bör tänka och agera för att ge sin katt en trygg grund och fungerande vanor. Här finns också avsnitt om vanliga problem och ovanor samt betydelsen av feromoner.

Kattens olika åldrar, från kattunge till seniorkatt, presenteras av Eva Heger i egna avsnitt. I dem ingår en rad viktiga veterinära råd som rör vikt, avmaskning, vaccination, visitation, parasiter, tänder och mag-tarmproblem. Avsnitten om den vuxna katten informerar om flera av dekroniska sjukdomarna. Här finns också konkreta råd, såsom löpande kontroller av kattens blodtryck och kost för den åldrande katten.

Praktiska råd som gäller veterinärbesöket, medicinering och kostnader för en katt ger både kattägaren och veterinären en bättre utgångspunkt i undersökning och vård, hos veterinären och hemma i kattens eget revir.

Som veterinär har du dina egna sidor i Min Skatt, där det finns utrymme att anteckna vid vaccinationer. Varje hälsokontroll kan föras in med uppgift om datum och vad undersökningen visat. Här finns också ett viktschema, information om bedömning av hull och muskulatur samt utrymme för att notera det systoliska blodtrycket. 

Tanken med Min Skatt är att den ska följa katten genom livet och tillhandahålla viktig information till kattägaren samt till de veterinärer den möter. Boken ska vara lika viktig och upplysande för kattägaren som för kattens veterinär.

 

"Min Skatt är en perfekt bok för att ha all information om sin katt samlad på ett och samma ställe"
Emma Lindblad-Åström, Veterinär på AniCura Västra Djursjukhuset

 

"Denna bok fyller ett utrymme som varit tomt. Många böcker finns om hundar, men ingen så övergripande och lättillgänglig som denna om katt"
Marita Stigelius, VD på VeTaBolaget och Husdjurshälsan

Min Skatt kan köpas hos veterinärer och utvalda zoobutiker.
Du som veterinär kan beställa boken hos Oriola.

Läs mer om författaren och kattveterinären Eva Heger

Tillbaka till toppen