Matilda Ström och tjänstehundarna Busker, Dash och Baggis

Genom alla tider har djur haft en stor betydelse för människan. Från att fungera som arbetsredskap till sällskap. Under senare år har djuren även fått en viktig roll som resurs inom vård, skola, omsorg och socialt arbete

Matilda Ström har mångårig erfarenhet av att arbeta med sina sociala tjänstehundar Busker, Dash och Baggis. Hon arbetar tillsammans med dem inom vård, skola, omsorg eller andra verksamheter där hundarna kan fungera som resurs. Hundarna kan motivera, bibehålla eller förbättra olika förmågor hos de personer som de möter. Hundarna ger otroligt mycket glädje och bekräftelse till väldigt många. Deras icke verbala kommunikation och många gånger stora livsglädje gör det möjligt för dem att ”öppna upp nya dörrar” i arbetet med människor.

” När vi arbetar hamnar vi många gånger i olika miljöer och hundarna möter ofta olika människor. För att kunna ge hundarna de absolut bästa förutsättningarna för välmående och förebyggande mot eventuell stress använder jag alltid ADAPTIL.

Mina hundar är väldigt trygga från start, men det känns mycket bra att kunna arbeta förebyggande med. Min ena hund är lite mer försiktig och på honom kan jag se en tydlig skillnad när han får på sig ADAPTIL halsbandet. Det viktigaste för en social tjänstehund är att trivas med sitt arbete och känna sig trygg hela tiden.” Matilda Ström

Driver eget företag

Matilda driver eget företag där hon hjälper hundägare att utveckla sitt samarbete med sin hund. Hon håller även föreläsningar och kurser. Ceva och ADAPTIL har samarbetat och sponsrat Matildas verksamhet sedan 2002.

Lär dig mer om hur Matilda arbetar tillsammans med sina tjänstehundar.

Mer om Matilda:
Matilda Ström har mångårig erfarenhet av hundars mentalitet. Med en bakgrund som tjänstehundsdressör har hon byggt upp en bred kunskap om kommunikation mellan förare och hund. Hundens beteende är hennes största intresse efter att ha arbetat med tjänstehundar inom vård & omsorg, skola och polisen. Dessutom har Matilda varit beskrivare för Svenska kennelklubben (SKK) sedan 2012. Matilda är även utbildad inom Hälsopedagogik och har varit adjunkt på Malmö Universitet inom ämnet ”Djur i vården”.

 

Tillbaka till toppen