Hur kunskap om hund- och kattbeteende kan förenkla din vardag

Hur kunskap om hund- och kattbeteende kan förenkla din vardag

Vill du lära dig hur du i en stressig vardag kan hantera en patients beteende på mottagningen, utan att kompromissa med tid och ergonomi? Eller hur du ger professionell rådgivning kring beteendeproblem som i förlängningen innebär fördelar och vinster för din mottagning.

Evidensia Academy har tillsammans med Ceva Animal Health skräddarsytt en 2-dagarsutbildning på temat ”Beteende på mottagningen”. Kursen riktar sig till veterinärsjuksköterskor och djursjukvårdare.
 
Kursen är första delen i utbildningsprogrammet "Evidensia Nursing School", men det går utmärkt att delta på kursen utan att anmäla sig till hela programmet. Förutom kursen i Malmö kommer liknande kurser att hållas i Köpenhamn och Oslo.

Kursens innehåll:

• Hur man förbereder hunden och katten inför ett veterinärbesök (både från kundens och från veterinärteamets perspektiv).

• Katter och hundars kommunikation och hur den påverkar interaktionen mellan människa och djur

• Hur känslor tar sig uttryck i olika beteenden

• Hantera negativa känslor på veterinärmottagningen

Kursens föreläsare:

Sarah Ellis, BSc Joint Honours Zoology/ Psychology, PgD Companion Animal Behaviour Counselling, PhD student

Mellan 2003 och 2007 var Sarah Ellis forskarstudent vid Queen’s University i Belfast, där hon forskade på hur man kan främja katters naturliga beteende på katthem. Efter detta fortsatte hon att forska på katters beteende och arbeta som kattbeteendevetare. Sarah har publicerat många artiklar under sin forskningskarriär och föreläst på många konferenser och kurser.

Matilda Stöm, Tjänstehundsdressör och djurvårdare

Matilda Ström är utbildad tjänstehundsdressör vid Hundskolan i Sollefteå. Hon har arbetat som djurvårdare på djurparker, dresserat och utfört lämplighetstester på polishundar samt jobbat som djurtekniker vid laboratorium. Matildas intresse för djurs välfärd fick henne att studera Animal Welfare på SLU och Animal Care i England. Kombinationen av pedagogik, erfarenhet från personer med icke verbal förmåga och kunskap kring hundars beteende har gett Matilda en unik förmåga att kunna läsa av djurs beteenden. Matilda arbetar numera med Sociala tjänstehundar och då med fokus på hundars beteende

Kursinformation:

Datum: 16-17 oktober 2017 (Dag 1: kl. 10-17 / Dag 2: kl. 9-16)
Språk: Engelska/Svenska
Plats: Evidensia Djursjukhuset Malmö
Pris: 5600 DKK ex. moms (ca 7090 SEK) inkl. föreläsningar, kursmaterial, förfriskningar och lunch
Sista anmälningsdagen: 1 september 2017
Målgrupp: Leg. sjuksköterskor, djurvårdareKursen riktar sig till veterinärsjuksköterskor och djursjukvårdare.
Frågor: Kontakta Mia Søderlund på Evidensia Academy, mia.soderlund@evidensia.dk

Här bokar du online din plats till kursen 

Tillbaka till toppen