Valpskolan by ADAPTIL Junior

Stärk dig i din roll som valpägare

Valpskolan är ett initiativ av hundbeteendevetare Matilda Ström och veterinär Elin Lindell i samarbete med ADAPTIL Junior för att du som valpägare ska få den bästa starten med din nya familjemedlem. Läs mer om vad valpskolan kan erbjuda dig och hur du kan anmäla dig till en Valpskola när dig.

På Valpskolan får du:

  • lära dig att förstå och tolka valpens beteende
  • svar på varför valpen gör som den gör
  • kunskap om hur du ska agera i olika vardagssituationer
  • tips och trix från när ”valpen Arn” åker till veterinär

På dess orter kan du delta på Valpskolan av ADAPTIL Junior:

Helsingborg 4 april, Smådjurskliniken Din Veterinär, Helsingborg, kl. 18-20:30

Göteborg 2 maj, Anicura Västra Djursjukhuset i Göteborg, kl. 18-20:30. 

Malmö 16 maj, Evidensia Djursjukhuset Malmö, kl. 18-20:30. 

Falun 23 maj, Anicura Falu Djursjukhus, kl. 18-20:30. 

VALPSKOLANS FÖRELÄSARE

Matilda Ström har mångårig erfarenhet av hundars mentalitet. Med en bakgrund som tjänstehundsdressör har hon byggt upp en bred kunskap om kommunikation mellan förare och hund. Hundens beteende är hennes största intresse utifrån att ha arbetat med tjänstehundar inom allt från vård, skola, omsorg, polisen till att dessutom ha varit beskrivare för Svenska kennelklubben (SKK) sedan 2012. På humansidan är Matilda även utbildad inom Hälsopedagogik och har varit adjunkt på Malmö Universitet inom ämnet ”Djur i vården”. Matilda driver eget företag där hon hjälper hundägare att utveckla sitt samarbete med sin hund. Om man har kunskap och lär sig förstå hundens beteende och mentalitet har man goda förutsättningar att få en fin vuxen hund. Matildas motto gällande hund och människa är ”Sida vid sida, tillsammans”.

 

Elin Lindell är utbildad veterinär och har ett stort intresse för hundbeteende och beteendeproblematik. Elin brinner för att ge både hussar och mattar sina bästa råd och tips för att göra veterinärbesöket till en trevlig upplevelse för alla. Efter flera år som praktiserande veterinär har Elin erfarenhet av vilka situationer som kan bli jobbiga för valpen/hunden vid klinikbesöket. När det gäller valpens första veterinärbesök så är Elins motto ”First impressions last”, dvs. det är av yttersta vikt att besöket blir så trevligt som möjligt. Förutom sin veterinärutbildning så är Elin certifierad av Fear Free (steg 1), och har genomgått flera utbildningar inom klickerträning. Elin träffar du till vardags på Veterinären i Stallarholmen, och annars online på Firstvet.

Tillbaka till toppen